• banner1.jpg

Horseball aanwezig op Horse Event 2015

horse event 2015

Op 11 én 13 september zal Horseball Nederland aanwezig zijn op het jaarlijkse Horse Event op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Het thema van Horse Event is dit jaar "Leren Paardrijden".

Vrijdagmiddag 11 september, om 16:00 uur, zal instructrice Hilke Haringa een clinic geven over hoe een training aan een horseball-team bestaande uit pony-ruiters er uit ziet. Tijdens de clinic zal duidelijk het accent liggen op de combinatie van leren paardrijden en de mooie sport Horseball. Zonder goede beheersing van de dressuur zal een ruiter tijdens het spelen van een horseball-wedstrijd weinig kunnen beginnen. Wanneer je tijdens het spel naast paardrijden ook nog aandacht moet hebben voor de bal, je team, de tegenpartij en (het meest belangrijke) het doel waarin moet worden gescoord, mag het duidelijk zijn dat de dressuur moeiteloos moet worden toegepast. Over Leren Paardrijden gesproken! Aan deze clinic doen ruiters van maneges in Delfzijl, Vries en Venlo mee.

 

Op de zondagmiddag zijn de horseball paarden aan de beurt. Tijdens een training vanaf het paard zal Horseball international Marthe Vrijdag de beginselen van het horseball spel tonen aan het publiek. Aan deze clinic zullen top-spelers uit heel Nederland meewerken, waaronder een aantal spelers die ook regelmatig in Belgie meespelen.
De clinic  op zondagmiddag begint om 16:30u.