Arrow
Arrow
Slider

Horseball - Voor het plezier in het spel.

 

Horseball is een relatief jonge paardensportdiscipline in Nederland. Het is een attractieve, snelle sport, die het plezier in het spel, de liefde voor het paard en het teamgevoel in één vorm giet.

Het spel horseball wordt in diverse Europese landen beoefend, in Frankrijk is het één van de grotere paardendisciplines. Maar ook buiten Europa is op diverse plekken horseball te vinden.

Het is een energiek spel, dat veel van paard en ruiter vraagt: behendigheid, snelheid en souplesse. Voordat je kunt gaan horseballen dien je te beschikken over goede basisvaardigheden op het gebied van dressuur. Een goede horseballtraining zal altijd beginnen met een half uurtje dressuur. Maar ook van het paard worden bijzondere kwaliteiten gevraagd. Uiteraard moet het paard niet bang zijn voor de bal, dit moet langzaam worden getraind. Maar daarnaast moet het paard het leuk vinden om in een drukke omgeving snelle wendingen te maken en snel te accelereren en te stoppen.

Horseball is een teamsport, en dit maakt het automatisch tot een bijzondere discipline in de paardensport. En met de bal in het spel en het accent op scoren is het bovendien een uiterst aantrekkelijke sport om naar te kijken.

Wij, van Horseball Vereniging Nederland, zijn aangestoken door het virus van horseball heeft. We nodigen u graag uit om eens kennis te komen nemen van onze sport. Op deze website willen we u in ieder geval een klein voorproefje geven, en informatie verstrekken over onze sport. Kijk bijvoorbeeld eens op de pagina Over Horseball om meer te weten te komen over het spel en de regels. Wij zien u graag eens op één van onze evenementen.

Volg ons op Facebook / Twitter @Dutch_Horseball

De Horseball-agenda

Geen activiteiten gevonden